Статус

Моментално се преведени околу 60 проценти од графичкиот интерфејс.
Преведени се сите основни и кориснички модули, но во некои кориснички модули сѐ уште има датотеки што не се целосно преведени.

Исто така не се преведени модулите што се однесуваат на апликациите за развој како што се kdevelop, kdewebdev и kdesdk. Не е преведен ниту канцеларискиот пакет КОфис.

За повеќе статистика посетете ја страницата за статистика на стабилната верзија на КДЕ.